Фемикур® Н

 

Фемикур®Н е лекарствен продукт, с доказан лечебен ефект, произведен по най-високите стандарти на съвременните технологии.
Фемикур®Н е немски лекарствен продукт, който се прилага при предменструален синдром, мастодиния и някои нарушения на менструалния цикъл. Съдържа 4 mg сух екстракт от плодовете на растението Vitex Agnus Castus (VAC), известно още като „Аврамово дърво” или „монашески пипер” - ароматен храст с малки кафяви плодчета, подобни на зърната на черния пипер. Разпространен е в Средиземноморието и Азия. Растението се използва от древността за лечение на различни гинекологични заболявания.
Не съдържа женски полови хормони и не е хормонален продукт.

За оценка на качествата на Фемикур®Н са проведени множество проучвания, с проследяване на различните прояви и субективни усещания.
93% от пациентките, след тримесечен прием на Фемикур®Н нямат оплаквания.
Поносимостта към лекарството се оценява като изключително добра.
Фемикур®Н успешно се включва в терапията на всяка проява на неприятни усещания, преди, по време на и след менструален цикъл.

За да достигне своето пълно лечебно въздействие, Фемикур®Н трябва да се прилага в продължение на няколко месеца.

 

 

Могат ли растителните лекарства или хранителни добавки да помогнат при Предменструален синдром (ПМС)?

Някои жени използват растителни лекарства или хранителни добавки за облекчаване  на техните оплаквания по време на месечния цикъл, като например: калций и витамин В6; магнезий; масло от вечернаиглика; монашески пипер (VitexAgnusCastus); жълт кантарион или гинко билоба.

За монашеският пипер се знае от дълги времена. През средновековието се е използвал за лек при всички видове заболявания, особено за заболявания при жените. Днес се използва главно в гинекологията и е полезен при менструални нарушения, както и по време на менопауза.

Има редица проучвания с лекарствения продукт Фемикур®Н (извлек от растението „VitexAgnusCastusдоказващи ефективността при Предменструален синдром. Резултати от изследвания на продукта показват значително намаляване на симптоматиката на ПМС за лекарство без хормони и постигане на нормален хормонален баланс.

Какво е важно да знае жената, ако симптомите на ПМС не са тежки? Може да промени  начина си на живот в тези дни и сама да си помогне като облекчи своите симптоми. These include:Например здравословна диета, редовни физически упражнения и фитнес биха помогнали. Обучителни техники като дихателни упражнения и само масаж за физическо и психическо здраве, лека физическа активност сред природата значително ще помогнат за преодоляване на стреса и депресията, а редовният сън ще допринесе за  спокойствие и спомогне да се преборите с  нервното напрежение и тревожност.

a healthy dietregular exercise to improve your health and fitnesslearning techniques to help relieve stressregular sleepЛипсата на сън, физически упражнения, стрес и неправилно хранене влошават симптомите на ПМС. Затова е много важно да се грижим за себе си и да водим здравословен начин на живот, за  да сме здрави и пълноценни.

 

Повече за продукта вижте тук